Jedná se o rolovanou kukuřičnou tortilu naplněnou masem (kuře je klasika, ale krevety, hovězí nebo vepřové maso chutnají také skvěle). Následně tortily zalijeme rajčatovou nebo chilli omáčkou.
Ingredience
- 1 balení tortil Santa Maria Corn & Wheat Tortilla
- 1 balení koření Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
- 1 balení omáčky Santa Maria Taco Sauce Mild
- 500 g kuřecích prsou pokrájených na proužky
- 1–2 polévkové lžíce másla nebo oleje
- 100 ml vody
- 2 cibule pokrájené nadrobno
- 400 g červených nebo černých fazolí 200 g kukuřice
- 200 g strouhaného sýra
Postup
- Osmažte cibuli spolu s kuřecím masem. Přidejte ENCHILADA koření a vodu. Zamíchejte a nechte povařit přibližně 2–3 minuty.
- Přidejte omáčku TACO, fazole a kukuřici. Opět chvíli povařte.
- Naplňte tortily kuřecím masem, srolujte je a vložte do zapékací misky. Přelijte rajčatovou nebo chilli omáčkou a posypte strouhaným sýrem. Vložte do trouby na 8–10 minut při 200° C.
Pro lepší chuť
- Přidejte trochu cottage sýru nebo tvarohu pro lahodně krémovou chuť.