Enchilada

Jedná se o rolovanou kukuřičnou tortilu naplněnou masem (kuře je klasika, ale krevety, hovězí nebo vepřové maso chutnají také skvěle). Následně tortily zalijeme rajčatovou nebo chilli omáčkou.

Ingredience

  • 1 balení tortil Santa Maria Corn & Wheat Tortilla
  • 1 balení koření Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
  • 1 balení omáčky Santa Maria Taco Sauce Mild
  • 500 g kuřecích prsou pokrájených na proužky
  • 1–2 polévkové lžíce másla nebo oleje
  • 100 ml vody
  • 2 cibule pokrájené nadrobno
  • 400 g červených nebo černých fazolí 200 g kukuřice
  • 200 g strouhaného sýra

Postup

  1. Osmažte cibuli spolu s kuřecím masem. Přidejte ENCHILADA koření a vodu. Zamíchejte a nechte povařit přibližně 2–3 minuty.
  2. Přidejte omáčku TACO, fazole a kukuřici. Opět chvíli povařte.
  3. Naplňte tortily kuřecím masem, srolujte je a vložte do zapékací misky. Přelijte rajčatovou nebo chilli omáčkou a posypte strouhaným sýrem. Vložte do trouby na 8–10 minut při 200° C.

Pro lepší chuť

  • Přidejte trochu cottage sýru nebo tvarohu pro lahodně krémovou chuť.