Quesadilla

Tato grilovaná nebo smažená moučná tortilla je v doslovném překladu „malá sýrová záležitost“, proto ji plníme sýrem, grilujeme dozlatova, krájíme na měsíčky a servírujeme se salsou, zakysanou smetanou a avokádovým dresinkem (guacamole). Můžeme ji také posypat kostičkami rajčat a cibule, nebo také nakrájeným zelím, salátem a jalapeños.

Ingredience

  • 1 balení tortil Santa Maria Original Soft Tortillas
  • 1 balení koření Santa Maria Fajita Seasoning Mix
  • 1 balení salsy Santa Maria Salsa Medium
  • 2 kuřecí prsa
  • 2 polévkové lžíce másla nebo oleje
  • 400 g strouhaného sýra
  • 3 najemno nasekané jarní cibulky
  • 1 limetka
  • 1hrst čerstvého nasekaného koriandru 150 g směs salátů
  • 150 g čerstvé zelené fazolky

Postup

  1. Osmahněte kuřecí prsa spolu s kořením FAJITA. Nakrájejte prsa na tenké plátky a položte je na tortilu spolu s nastrouhaným sýrem, salsou, jarní cibulkou a koriandrem.
  2. Přeložte tortilu do tvaru půlměsíce a smažte po obou stranách, dokud se sýr nerozpustí.
  3. Orestujte zelené fazolky na oleji. Dejte salát do misky. Vymačkejte na něj trochu limetkové šťávy a obložte zelenými fazolkami.
  4. Rozřízněte každou quesadillu na polovinu a servírujte s trochou salátu.