Fajita

Kde se vzala fajita? Tato jedinečná chuťovka byla původně nabízena mexickým kovbojům jako součást jejich odměny. Dnes si ji můžete připravit bez problému sami. Skládá se z marinovaného, grilovaného steaku z hovězího pupku nebo kuřete, podávaného v teplé tortille s přílohou.

Ingredience

  • 1 balení tortil Santa Maria Original Wrap Tortilla
  • 1 balení koření Santa Maria Fajita Seasoning Mix
  • 1 balení salsy Santa Maria Taco Sauce Mild
  • 400 g kuřecích prsou, pokrájených na proužky
  • 1 polévková lžíce másla nebo oleje
  • 1 červená, žlutá a zelená paprika pokrájená na proužky
  • 1 cibule najemno nakrájená

Čím vylepšit

  • natrhaný salát, na kostičky pokrájená rajčata

Postup

  1. Osmahněte kuře na másle nebo oleji dozlatova. Přidejte pepř, cibuli a FAJITA koření. Zamíchejte a nechte podusit přibližně 2–3 minuty bez pokličky.
  2. Zahřejte tortilly podle pokynů na obalu a naplňte je kuřecí směsí.
  3. Zdobte podle chuti salátem, rajčaty a salsou.

Zabalte a máte hotovo!