Chilli con carne

Chcete připravit rodině nebo kamarádům jedno z nejlepších mexických jídel? V tom případě určitě zvolte chilli corn carne. S námi připravíte talíř chutí, který si každý hned zamiluje.

Co budeme potřebovat?

  • 5 stroužků česneku
  • 2 ks červené chilli papričky
  • 1 ks červené papriky
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 150 g fazolí
  • 1 ks cibule
  • 3 ks rajčat
  • 500 ml hovězího vývaru
  • kukuřice
  • nachos Santa Maria
  • drcený pepř, sůl, chilli koření

Postup

  1. Fazole si den předem namočte.
  2. Rajčata nařízněte, spařte, oloupejte. Následně nasekejte. Dále ohřejte hovězí vývar, aby byl horký.
  3. Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nasekejte najemno, česnek na plátky. V hlubší pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a mleté maso. Společně vše restujte, dokud z masa nejsou drobné kousky. Pak přidejte fazole a rajčata. Vše krátce osmahněte a zalijte částí vývaru. Podle chuti osolte a okořeňte.
  4. Následně směs přikryjte poklicí a za občasného míchání a podlévání vývarem dusíte, dokud nejsou fazole měkké. Mezitím si můžete očistit chilli papričku s paprikou a nasekat je na jemno.
  5. Když jsou fazole měkké, přidejte sekané papriky a krátce poduste. Podle chuti můžeme přidat i kukuřici. Chilli con carne vyduste do požadované konzistence nebo můžete zahustit omáčku kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě.
  6. Chilli con carne Mexico podáváme s rýží, chlebem nebo nachos.

Dobrou chuť!