Nachos

Původně to byla přezdívka mexického kuchaře, který s tímto jídlem přišel v roce 1943. Nacho je v podstatě tortila ve své nejjednodušší podobě – smažená, pokrytá rozpuštěným sýrem a papričkami jalapeňos. Chuť může být popřípadě zjemněna zakysanou smetanou!

Ingredience

  • 1 balení nachos Santa Maria Nacho Chips
  • 1 balení koření Santa Maria Original Taco Seasoning Mix
  • 1 sklenice zelených papriček Santa Maria Green Jalapeños Hot
  • 200 g strouhaného sýra
  • 400 g mletého hovězího
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 100 ml vody

Postup

  1. Osmahněte mleté hovězí maso v oleji. Přidejte koření TACO a vodu. Zamíchejte a nechte povařit 5–10 minut bez pokličky.
  2. Vysypte Nacho Chips do zapékací misky, pokryjte mletým masem a zelenými papričkami jalapeňos.
  3. Posypte nastrouhaným sýrem a pečte v troubě při 225 ° C po dobu 5 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí.
  4. Podávejte s avokádovým dresinkem (guacamole), dipy nebo zakysanou smetanou.

Čím vylepšit

  • Salsou s kousky zeleniny.