Dneska máme recept pro milovníky quesadillas – ty totiž nemusíte kombinovat jen s mexickými chutěmi, ale můžete je vyzkoušet i s dalšími neobvyklými přísadami. Jako jsou například artyčoky.
Špenátové quesadillas s artyčoky
(porce pro 3-4 lidi)
INGREDIENCE
půlka cibule
450 g artyčoků
větší balení mladého špenátu
miska nastrouhaného sýra (Monterey Jack, gouda nebo jiný kravský sýr, ideálně polotvrdý)
balení krémového sýra (např. Philadelphia)
špetka červených chilli papriček (vločky)
1 balení Santa Maria Tex Mex tortilly/Pšeničné Tortilly/Pšenično-Kukuřičné Tortilly
POSTUP
Do větší pánve nalijeme olej a necháme rozehřát. Přidáme cibuli a osmahneme do zlatova. Přidáme promačkaný česnek a necháme půl minuty na pánvi, aby uvolnil svou vůni. Přidáme listy špenátu. Směs promícháváme a necháme na pánvi zhruba 1-2 minuty. Přidáme artyčoky, rychle promísíme a pánev odstavíme z plamene. Směs vysypeme z pánve, pánev otřeme a znovu přidáme olej. Než se olej znovu rozehřeje, připravíme si tortilly. Na každou rozetřeme krémový sýr a přidáme špenátovou směs s artyčoky a nastrouhaný sýr dle chuti. Posypeme pár vločkami chilli papriček a přiklopíme další tortillou. To samé zopakujeme s další tortillou. Po jedné vkládáme na rozehřátý olej do pánve a necháme je tam cca 3 minuty, dokud tortilla není dozlatova opečená. Potom k pánvi přiklopíme talíř, otočíme pánev tak, aby se tortilla překlopila na talíř a z talíře vložíme tortillu opatrně zpátky na pánev, aby se opekla i z druhé strany.
TIP
Vyzkoušejte s různými druhy sýra. A pokud máte s quesadillas neodmyslitelně spojené Mexiko, připravte si pico de gallo (salát z rajčat, paprik, cibule a česneku) a servírujte ho ke quesadillas jako přílohu.
Dobrou chuť!