Salát fajita s hovězím, černými fazolemi a svěžím dresingem

Fajitas v tortille jsou známou klasikou – co takhle ale vyzkoušet podávat hovězí maso s fazolemi na salátu se svěžím citrónovým dresingem? A lehký oběd je na světě.

Fajita salát s hovězím a černými fazolemi

INGREDIENCE

  • 300g plátků hovězího
  • koření Santa Maria fajita
  • plechovka černých fazolí
  • několik listů kapusty, omyté, oddělené od stonku a nakrájené na kousky
  • citron
  • žlutá cibule, nakrájená
  • žlutá a červená paprika, nakrájená
  • nakládané jalapeňo papričky, nakrájené
  • řecký bílý jogurt

POSTUP

  1. Hovězí osušte v papírových utěrkách a osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte maso na rozpálený olej, a okořeňte kořením na Fajitas. Maso průběžně promíchávejte, ale nechte jej zároveň trochu chytnout barvu. Po několika minutách, když je maso udělené, jej (bez oleje) přendejte na talíř a ten přikryjte fólií.
  2. Kapustu vložte do mísy a zakápněte šťávou z celého citrónu. Přidejte olivový olej, sůl a pepř. Promíchejte (rukama) a dejte stranou.
  3. Na pánvi na rozpálený olej přidejte nakrájenou cibuli a papriky, ochuťte solí, pepřem a přidejte špetku fajita koření, které jste použili na maso. Průběžně míchejte. Po pár minutách, když papriky a cibule chytí barvu, přidejte fazole a povařte ještě asi tři minuty.
  4. Do misky nandejte jogurt, přidejte trochu šťávy z citronu a dvě lžíce vody. Do mísy s kapustou přisypte papriky s cibulí a nakládané jalapeňo papričky a promíchejte. Nandejte na talíře. Na vrch poklaďte maso a polijte jogurtem.

 

Dobrou chuť!